HTML

Friss topikok

  • noelwalrus: @BV: oldalt, a koncertek közt megtalálod, hogy mikor vagyunk és hol. találkozzunk ott egy sörre! (2010.05.10. 22:42) nyugat
  • noelwalrus: felborultam, oszt elvitt a mentő. de kizártak minden komoly betegséget, úgyhogy legközelebb inkább... (2010.01.21. 15:39) Bocsánatkérés / Apology
  • MrTinkertrain: anyám. azt lehetnetibi hogy a szilvesztert egy kicsit odábbtolni hogy ne legyen akkora húzássa? (2009.12.26. 22:05) és mégis
  • noelwalrus: na, arra kíváncsiak leszünk. amúgy köszönjük. (2009.10.28. 15:20) Napoznak a vámpírok
  • MrTinkertrain: csak már halljuk-halljuk (2009.07.12. 17:40) meg az ének

Koncertek

2010/05/21
Scéne de l'Arsenal
(21:00, Belfort, FR)

2010/05/22
Scéne du Lion
(20:30 Belfort, FR)

2010/05/24
Scéne du Lion
(19:30 Belfort, FR)

2010/06/08
A38 Tetőterasz
(+ EZ Basic, Gumipop DJs)

2010/06/18
Party Fészek
(+ Star Positive)

Facebook

The Walrus on Facebook

MySpace

Twitter

10/05/2010 22:22 noelwalrus

nyitány

Címkék: fesztivál koncertek

másfél hét és indulunk franciaországba, aminek nagyon örülünk. annak is nagyon örülünk, hogy az ott lévő 4 nagy színpadból (amúgy van egy rahedli) megkaptunk egyet szombat este fél 9-re és hétfő este fél 8-ra. viszont az igazi sokk ma jött a fimu szervezőitől. megkerestek minket, hogy ha már úgyis ott vagyunk, nem szeretnénk-e megnyitni a nagyszínpadot. természetesen elküldtük őket a picsába elfogadtuk a felkérést, így az előre beharangozott két koncert helyett hármat játszunk galliában négy nap alatt. ha a május 25-ről 26-ra virradó éjjel a városban jártok és vidám zombikba ütköztök, nem ér őket lelőni, csak mi vagyunk. egyébként a fimunak tavaly 75.000 látogatója volt, viszont ők is folyamatosan növekednek, mint a mi szigetünk. kintről jelentkezünk, addig sör, próbaterem, egykétháés.

 

Szólj hozzá!

03/04/2010 13:30 noelwalrus

módosítás

Címkék: koncert

hetedikén mégse a doverben játszunk (engedélyezési probléma a kerülettel, minő meglepetés), hanem a pótkulcsban, vendégünk viszont változatlan. holnap érkeznek budapestre és megmutatjuk nekik, mi az a szórakozás. tehát király utca helyett csengery. gyertek, gyertek.

 

ps. a grundos koncert annyira jól sikerült, hogy meglátogatott minket a rendőrség is. aki nem jött, bánhatja.

 

Szólj hozzá!

09/03/2010 19:12 noelwalrus

nyugat

Címkék: külföld koncertek viabambi robinhód rosmaar

ezer év kuss után jó hírekkel jövök. megyünk hódítani. első célpontunk már fixált, egy ötvenezres városka a francia-svájci-német hármas határ közelében. ami tuti, hogy a neve belfort és sok francia lakik benne, valamint erős a gyanúnk, hogy finom a croissant-juk. május 21 és 24 közt fogunk párat koncertezni a festival international de musique universitaire fantázianevű rendezvénysorozat keretein belül. a belépőkről nincsenek információink, valamint rajongói buszokat sem indítunk. esetleg kérésre. drágán. utána angliában kavargunk egy 4-6 állomásos miniturnén, de erről később, mert ott azért még van katyvasz. szóval örüljetek, drukkoljatok, valamint ne felejtsétek el az április elsejei és hetedikei (a produktyval közös) parádés mókákat. elseje grund (nagytemplom utca 30. ez a grund az a grund), ahol koncert után és viabambi előtt ádámrozmár és én fogjuk pakolni a mulatóst, valamint hetedike dover. utóbbit felújítják és átrendezik, ami jót tesz neki (király utca 9). nem beszélve arról, hogy angoloké lesz a hely, úgyhogy várható még oda sok jó indie mulatság.

 

6 komment

15/01/2010 01:28 noelwalrus

Bocsánatkérés / Apology

Mindenkitől szeretnék bocsánatot kérni a tegnapi félbeszakadt koncert miatt. A Könyvtár Klubtól, a zenésztársaimtól, de elsősorban tőletek, kedves emberek. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, a következő koncertünkön megpróbálok valamilyen formában mindenkit kárpótolni. Az állapotomról annyit, hogy a mentősök lassúak voltak, de hatékonyak, a kórházból gyors kivizsgálás után azonnal hazaengedtek. Az orvos nem látta szükségesnek, hogy bent tartsanak megfigyelésre.

I would like to apologise for yesterday's interrupted concert. Apologise to Könvtár Klub, my bandmates, but first of all to you, dear people. I'm really sorry it happened that way, I will try to make it up to everyone somehow on our next gig. Concerning my state, the ambulance was slow but effective, after a few quick test they sent me home from the hospital. The doctor didn't find it necessary to keep me in for observation.

Noel Walrus.

 

2 komment · 1 trackback

09/01/2010 22:01 noelwalrus

csütörtök, péntek

Címkék: myspace koncertek kollaps akusztik viabambi frozen moment

január 14-én, csütörtökön, játszunk a kollaps és a győri frozen moment társaságában a könvtár klubban, az astorián. mindenkinek ajánljuk mindkét bűntársunkat, érdemes korán érkezni (8, mondjuk), mert ugye nem szabad hangosnak lenni sokáig és 3 banda, az 3 banda. utána természetesen ki más, mint viabambi pörgethetné a remek dalokat hajnalig? ott a helyed vizsga után. ráadásul tök ingyen van és finom a sörük. és jók a csajok.

másnap este szólóban játszom a manga cowboyban egy pár nótát a kedvenc akusztikus gitárommal a tilos rádió budapest syndrome című műsorának első születésnapi buliján. itt szeretném megköszönni nekik a meghívást, de mivel nem beszélnek magyarul, majd ott fogom. lesz a repertoárban the walrus is, meg más is és egy meglepetés vendég sem kizárt. oda ugyan van beugró, de ha szereted a barátságos és vicces angol társaságot jó környezetben, akkor mindenképp nézz be.

 

Szólj hozzá!

21/12/2009 00:17 noelwalrus

és mégis

van egy klub budapesten, a dob utca és a kertész utca sarkán 1901 óta, aminek 'czélja képzőművészek, zenészek, énekesek és szinészek társas érintkezésének előmozdítása'. na, például bennük sosem csalódik az ember, úgyhogy mégis tartunk egy évzárót 30-án. aki nem szeretné, hogy váratlanul érje a máját a szilveszter, mindenképp nézzen le a fészekbe. a the trousers hívott meg minket, akiket egyébként is szeretünk. köszönjük szépen.

 

2 komment

05/12/2009 16:51 noelwalrus

...

nem kívánjuk kommentálni az instant feljelentését követő decemberi programzárlatot, pedig tudnánk. hétfőn nincs koncert.

 

Szólj hozzá!

04/12/2009 07:49 noelwalrus

évzáró

nem tartunk beszédet és elég lesz a játszós ruha is ünneplő helyett. jövő hétfőn (dec 7) bezárjuk a koncertbazárt 2010-ig. ott lesz a nagyon állat kollaps és miskolc legkiválóbb terméke, a ritmiklift is. gyere sokan.

 

Szólj hozzá!

14/11/2009 16:30 noelwalrus

kihúzva

Címkék: koncert viabambi

csütörtökön (nov. 19.) mindenképp érdemes ellátogatni a pótkulcsba (bp, csengery u. 65/b, tudod az a fasza kiskocsma ott a sarkon), mert először játszunk akusztikusan a mélyen tisztelt publikum előtt. utána természetesen viabambi beüzemeli a laptopot és a '60-as, '70-es évek legjobbjaira lehet majd ropni. nem, nem a sláger rádióról emlékezünk meg, tényleg a legjobb zenéket tolja majd. a sláger megszűnésének hírét a zenekar ellenszavazat nélkül örömmel fogadta.

 

Szólj hozzá!

10/10/2009 21:41 viabambi

Napoznak a vámpírok

Címkék: reggae koncertek corvin walrus

Élo!

2 féle ember van. Az egyik szereti a reggae-t, a másik meg nem. Szerintetek a Walrus melyik kategóriába tartozik? Igen, kitaláltátok. Imádják

 Budapest, belváros, fogalmam sincs melyik utcában a Loch Ness sörözőben indult az este. Szép lassan fogytak a sörök, egyre merészebb tervek születtek a színpadi megjelenésről, új számokról valamint a világkörüli turnéról.

Archybald a közelben lakik, ezért felmentünk hozzá whiskey-zni, ( a bátrabbak magában, a gyengébbek kólával ) valamint a biztonság kedvéért még egy sört elfogyasztani. 23.00-ra már elég objektívra ittuk magunkat, ezért bátrabban indultunk el a Corvin tetőre, ahol Irie Maffia Sound System volt. Megérkezünk, még nem tól sokan, de annál faszább rocksteady és early reggae számokat játszik Dermot Marci. Szép lassan jönnek az emberek és kezd megtelni a koncertterem, gyúlnak a rakéták, és csúsznak a sörök. 

És ez így volt egészen hajnalig....

HÁT EGY NAGY SZART!

Ez az eset kedden történt , ma szombat van és azóta nem állnak szóba velem a zenekar tagjai... egyenesen gestappónak titulálnak, vagy ami mégrosszabb, stílus fasisztának. Naszép

Pedig csak ezt a számot mutattam meg nekik:

Btw: a koncert menüpontnak ne higyjetek, eléggé átalakult, a lényeg: okt 26: Instant a Kinkiezzel , majd koncert után pakolom a fain zenéket

Természetesen az imént leírt eseményekre nem emlékszünk tisztán, elég szubjektív vélemény, és persze a nagyrésze vicc ;)

2 komment

22/09/2009 20:00 noelwalrus

ezmegaz

Címkék: myspace twitter songs of girls and serenity

hát, kint a cucc, lehet hallgatni. itt. egyébként torrent oldalakra is kikerült hál'istennek, úgyhogy nyugodtan keresgéljetek. songs of girls and serenity a címe, szerintem ti is megtaláljátok, ugyanis eddig kb. 2000 letöltést regisztráltak. valamint ha jobbra tekintgettek, látjátok, hogy twitterünk is van már, ott is lehet minket követni, majd jelentkezünk autópályákról, átalakított menzákról és további csudaszép helyekről. jó szórakozást az ep-hez.

 

Szólj hozzá!

21/09/2009 20:08 noelwalrus

összeröfi

Címkék: koncert supersonic viabambi

szeptember 26-án, szombaton találkozhattok velünk a dürer kert kistermében, ahol játszik a gyulai dirty slippers, a megújult fugu és drága cimboráink, a supersonic. belépő alig van, a koncertek előtt, között és után pedig az utolérhetetlen viabambi pörgeti a virtuális indie-korongokat.

 

Szólj hozzá!

19/08/2009 01:26 noelwalrus

késik

Címkék: cd koncert pély barna vad fruttik szegecs master hussar supersonic dictator ligeti gyuri kovács dani

na, mostmár tényleg csak a master anyagra várunk, aztán tilláromhajj. többen is nekifutnak, így vad fruttikék is csinálnak egy keverést és pély barna is mondta, hogy egy dalnak csinál mastert, meg hát ugye gyuri alapból felvállalta az összes ilyesmi teendőt, úgyhogy baromi szerencsések vagyunk, még válogathatunk is. közben világot járnak a mű- és művészbejelentők, mert szegecs is és kovács dani barátunk is sajnos csak szerzőként jelenik meg a cd-n, viszont egyikük houstonban, másikuk londonban és a jogvédőknek mindenhova kell aláírás meg anyáink neve öt példányban. más: elkezdtünk vadul készülni a szeptember 4-i visszatérő bulira a gödörben, ahol lesz supersonic és fasza dj-k (dictator & hussar) is. kihagyni nem érdemes. továbbá úgy néz ki, hogy belecsöppentünk egy koncertsorozatba, de erről majd akkor, ha tudunk konkrétabbat. addig türelem, pajtások.

 

Szólj hozzá!

21/07/2009 20:39 noelwalrus

három és

Címkék: cd stúdió ligeti gyuri

a héten felkerül a myspace-ünkre a muzsika és leadjuk a megrendelést a nyomdának. jól áthallgattunk mindent, megvannak az apró szükséges változtatások, úgyhogy gyurinak még lesz egy anyázós köre, de az már tényleg nem sok. augusztus 2-ig részemről leléptem népművelődni, remélem addig a többiek is írnak majd (figyeltek, baszki?). utána viszont próba hegyek és szeptembertől indítjuk a koncertezést is, természetesen itt is folyamatosan követhetitek majd az eseményeket fotókkal, videókkal.

Szólj hozzá!

16/07/2009 12:48 noelwalrus

megy, jön, jön

Címkék: stúdió ligeti gyuri

tegnap ügyesen felvokáloztam a vokálozandókat, aztán megérkezett ádi és bali is egy vagon sörrel hallgatni és ötletelni, úgyhogy elmondhatjuk: kezünkben a masterelés nélküli anyag, hogy még utoljára meghallgassuk néhányszázszor. tegnap este 11 környékén három nagyon boldog és egy nagyon elégedett ember ült egy pasaréti házi stúdióban. gyuri valami emberfelettit produkált, az a helyzet. szó szerint éjjel nappal bindzsizett a kis potmétereken, hogy minden fasza legyen és hát nem hiába. tegyük hozzá, hogy ő is hozott anyagból dolgozik... (: a lényeg, hogy nagyon örülünk, két hét múlva, ha visszatér turnézásból a tiszteletbeli negyedik rozmár, mastereljük és elérhetővé is tesszük mind a hat dalt. aztán lesz játék, meg szavazás, meg amit akartok. arról is lesz szavazás, hogy mit akartok. addig játsszatok.

Szólj hozzá!

14/07/2009 15:11 noelwalrus

libabőr

Címkék: stúdió ligeti gyuri

hát, meghallgattuk az első keveréseket. brutális. nem zenészeknek elmesélem: az van, hogy amikor hatszázharminchétszer meghallgatsz/eljátszol egy dalt, már nem tudod, hogy milyen. nem tudod mennyire 'csehszlovák', mennyire eladható, mennyire veszi be az emberek gyomra, meg úgy en bloc mennyire jó. tegnap a hatszázharmincnyolcadik hallgatásnál ádámot és engem is rázott a hideg, ami azt jelenti, hogy a kétségeket eloszlattuk, nem csehszlovák, eladható, be fogja venni az emberek gyomra, és kíííbaszott jó. azt hiszem nem kell nagy pofa ahhoz, hogy elmondjam, ennyire angolszász hangzású anyagot nem hozott ki senki 2-3 éve legalább. és még nincs is masterelve... szerintem gyuri füle angliában született, amiért nagyon hálásak vagyunk. kedves blogolvasó gyerekek, küszöbön az ep.

Szólj hozzá!

09/07/2009 13:27 noelwalrus

meg az ének

Címkék: stúdió zságer balázs ligeti gyuri

tegnap sikerült felénekelnem a dalokat (miközben a két másik büdös kölyök a reptéren ücsörgött, várva, hogy jöjjön egy gép, ami kiviszi őket oasis koncertre, ami azért lesz szar, mert teltházas wembley és a három előzenekar a kasabian, a the enemy és a reverend & the makers). nyilván torokfájással ébredtem, nem én lettem volna, ha nem. szerencsére a múltkori gitározásra vitt hubiból még maradt, úgyhogy gyuri készségesen felajánlott egy stampóval, megoldva ezzel mindenféle problémát. kevés időnk volt, mert ő zságer baluékkal próbált este (apropó, ma a balaton soundon demon superior, a zságer tesók vadiúj tréfa-elektro bandája, szeretjük, szombaton pedig zagar, egyértelműen mindkettő atom lesz), nekem pedig zsűriznem kellett a lelkes fiatalság énektudását (amitől ma is torokfájással ébredtem, de most már kit érdekel?), cserébe annyira flottul ment minden, hogy még egy kis bindzsizés is belefért, tologattuk a hangokat ide-oda. hétfőn folyt. köv. vokálozással, utána pedig ráugrunk a keverésre, ami azt jelenti, hogy lassan kezdhettek érdeklődni, hogy milyen úton-módon juthattok hozzá a cd-hez.

3 komment

08/07/2009 11:01 noelwalrus

meg a gitár meg a billentyű

Címkék: cd borító stúdió ligeti gyuri

tegnap, illetve ma hajnali fél egykor végeztünk a gitárok felvételével, meg egy kicsit nyomtam a billentyűket is. köszönjük neményi csabinak a supersonicból a segítséget. képet nem rakok fel, mert elég rondán néztünk ki már a végén, de nagyon megérte.  ma éneklés van... itt-ott sikerült igazi shoegazer hangzást produkálni, ádámot szó szerint rázta a hideg. azért hogy legyen valami, nesztek borító elöl-hátul és cd-kép.

 

 

 

Szólj hozzá!

07/07/2009 13:38 noelwalrus

csak a dob meg basszus

Címkék: fotó stúdió ligeti gyuri buczkó gábor

júni 14-én beestünk a magyar rádió 22-es stúdiójába, bali meg ádi pikk-pakk feltolták az ep dalainak alapjait, míg én vagy fotóztam vagy aludtam. hangmérnökölt buczkó gábor, ligeti gyuri (the puzzle, ugye) meg már ha úgyis producere a történetnek, akkor úgy döntött, hogy zagar koncert után bevállalja a korán kelést és segít beállítgatni a potikat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása